Pastamaskin/pastapresse

Billig pastamaskin

Kjøp pastapresse på nett i nettbutikk

Kjøp pastapresse

Trykkpumpe som fylles med «pastadeig», og så presser du ut pastaen, gjerne rett i gryta.

Det følger med 5 ulike former/tykkelser.

Denne er bestilt og testrapport kommer iløpet av vinteren.

Pris ca 320 kroner (du slipper moms), men den er ofte på tilbud så sjekk prisen på lenken under

Mer info om/kjøp pastamaskin

Nå er pressen testet, og den virker 🙂

Pressen er testet ettpar ganger med taglitelle og den virker helt fint.

Jeg har lyst til å komme med ettpar tips så unngår du «nybegynnerfeil».

Pastadeigen kan være tørrere enn du tror.  Første gangen trodde jeg den måtte være ganske myk siden hullene ser så små ut, men du får bra kraft på pressen så den kan være ganske fast, og da kleber det mindre

Følgende oppskrift passet akkurat for meg. (blir nok til en person hvis du har litt tilbehør) 110 g. mel (av type pastamel, jeg har ikke testet med vanlig «norsk» hvetemel ennå), ett mellomstort egg og 1 ts olivenolje.  Elt minst ti minutter, pakk i plast og legg i kjøleskapet en stund, den kan vel ligge ett døgn eller to, men bør ialefall ligge ett kvarters tid. Har du en sånn som dette , kan du ta den med i stua og elte mens du ser tv 🙂

Ha  en skarp kniv for hånden til å skjære over pastaen.  Pastaen slipper ikke av seg selv selv om du har presset alt igjennom, og begynner du å «rote» med fingrene så vil det klebe sammen.

Press det gjerne rett i gryta, det går fint  for deig av inntil 2 egg.  Skal du lage mer enn det må du «mele», d.v.s. strø ett fin lag mel over pastaen slik at den ikke kleber seg og ta det i flere omganger.  Når har det rett i gryta så bruker du en vid gryte, med mye vann og litt salt.  Det er viktig at vannet fosskoker, d.v.s. bånn gass på plata.  Bevegelsen i vannet gjør at pastaen ikke kleber seg sammen igjen.

Sist men ikke minst.  Øv deg en gang eller to, ikke sats på å servere det til gjester første gang du prøver 🙂